PIANO FORZA - Rädda pianot!
RSS

Senaste inläggen

Building this site
Pianolessons on iPad!!!
Nytt stagepiano Roland RD-800
Digital pianos vs acoustic pianos
Varför är det så tröttande att spela digitalpiano?

Kategorier

Digital pianos
Digitalpianon
drivs av

Min blogg

Varför är det så tröttande att spela digitalpiano?

Jo, för att tillverkarna av digitalpiano inte förstått att man vid ett akustiskt instrument kan variera releasen. Ett digitalpiano har en fast release (den kan visserligen varieras i en inställningspanel på vissa modeller - men den går inte att variera när man spelar.) Detta är en enorm brist i uttrycksmöjligheterna. Framförallt innebär det att man frestas ligga kvar längre på klaviaturen för att få rätt "sväng. I min undervisning har jag sett hur detta orsakat problem med värk i leder. Om ni mäste använda digitalpianon, se då till att ni har en modell med ställbar release. Lägg sedan in samma ljud i flera banker med olika release - beroende på vilket tempo ni skall spela i. Jag kommer att lägga ut ljudfiler som illustrerar detta så småningom.