PIANO FORZA - Rädda pianot!
RSS

Senaste inläggen

Building this site
Pianolessons on iPad!!!
Nytt stagepiano Roland RD-800
Digital pianos vs acoustic pianos
Varför är det så tröttande att spela digitalpiano?

Kategorier

Digital pianos
Digitalpianon
drivs av

Min blogg

Nytt stagepiano Roland RD-800

Ack, ja. Ett piano för scenbruk som fortfarande inte har  releasefunktion kopplad till anslaget. Detta är den enskilt största skillnaden på att spela på digitalpiano och akustiskt piano.  Hur svårt kan det vara? Koppla releaselängden till anslaget.  Det vimlar av parametrar att ställa in. Man har behållt tempereringsmöjligheter såsom "Renstämning" - varför i hela världen. Musik före "Das Wohltemperierte Klavier" spelar man knappast på ett stagepiano?
I stället har man då tagit bort stretchfunktionen - en funktion som, förenklat uttryckt,  stretchar stämningen i de högre oktaverna. Alla som spelat med blåsorkestrar och träblås i synnerhet inser vilken ovärderlig nytta man haft av denna funktion.
Om ändå tillverkarna kunde tala med musiker om de redskap vi använder och betalar.